Wonen

‘t Olde Heem is een appartementencomplex waar mensen zelfstandig een appartement huren en indien gewenst zorg of begeleiding kunnen krijgen. Elk appartement heeft een eigen (rolstoeltoegankelijke) badkamer en keuken.

Wie niet zelf meer kan of wil koken kan er voor kiezen om maaltijden af te nemen bij een van de maaltijdservices die in ons gebied actief zijn. Wanneer het lastig is om zelf nog het huishouden te doen, kan er huishoudelijke hulp aangevraagd worden. Huisdieren zijn (in overleg) welkom zolang ze geen overlast geven voor andere bewoners.

Appartementen

De zelfstandige appartementen in ’t Oldeheem variëren in grootte van 35 m2 tot 42 m2. De appartementen hebben allemaal een eigen (rolstoeltoegankelijke) badkamer met douche en toilet, een keukentje en woonslaapkamer (A) of een woonkamer met separate slaapkamer (B).

U betaalt maandelijks een vast bedrag aan huur en servicekosten.
Afhankelijk van het inkomen is het mogelijk om huursubsidie aan te vragen.

’t Olde Heem is volledig afgestemd op de mobiliteits- en veiligheidsbehoeften van ouderen en mensen met een beperking. Wanneer een zorgpakket wordt ingekocht krijgt u een persoonsalarm waarmee 24 uur per dag hulp ingeroepen kan worden.

Appartement A

Klooster&Buren appartement A

Appartement B

Klooster&Buren appartement b

Privacy en ook samen

In ’t Oldeheem heeft iedere bewoner veel privacy, maar er is ook volop de gelegenheid om elkaar te ontmoeten; ’s morgens in ontmoetingsruimte voor een kopje koffie, bij het winkeltje, de bibliotheek of de tuin. De nabij gelegen Kloostertuin is een heerlijke plek om te vertoeven, te wandelen of een op een bankje te luisteren naar de vogels.
De vrijwilligers van de activiteitencommissie en het Kloosterburen Ontmoetings Punt organiseren regelmatig verschillende activiteiten, zoals een spelmiddag, concerten, sprekers en uitjes waar bewoners en inwoners van het dorp, soms tegen een kleine vergoeding, welkom zijn.

Ik prijs me een gelukkig mens dat ik hier woon. Ik word steeds zo vrolijk van de kinderstemmetjes in de gang en in de tuin

Informatie over

Meer vragen ?

info@kloosterenburen.nl
tel: 0595 487777